Holland-België: taal

Discussie met Koen Jaspaert

Als er iets is wat Nederlanders en Vlamingen bindt, is het wel de taal: het Nederlands. Al lijkt de landsgrens meer en meer ook een taalgrens te worden. Spreken we nog wel dezelfde taal, of gaapt er een ravijn tussen Essen en Roosendaal?
In de studio twee taalkundigen. Nederlander Jan Stroop (UVA) is dialectoloog en bedenker van de term Poldernederlands. Vlaming Koen Jaspaert doceert taalkunde aan de KU Leuven en stond tot 2004 aan het hoofd van de Taalunie.
Gespreksleider Ruth Joos

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Twitter
jan_stroop RT @JosdeGruiter: @maduc @mathieuvdpoel Vind je echt dat Mathieu dom deed? Ik denk dat hij volkomen normaal reageerde, waarschijnlijk zoals…
3mreplyretweetfavorite
jan_stroop RT @maduc: Stel je bent 14 en gaat de buurman pesten. Tijdens het #MVDP incident film je, belt de politie, zet het online, en weet je ouder…
4mreplyretweetfavorite
Over Jan Stroop
Jan Stroop is gastonderzoeker aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is dialectoloog maar zijn belangstelling gaat ook uit naar ontwikkelingen van het gesproken Nederlands. Zo heeft hij in 1997 ’t Poldernederlands ontdekt, een nieuwe variant van het ABN, die nog steeds ’t meest gehoord wordt bij hoogopgeleide vrouwen.
Lees verder >>