‘t Dialectenbureau (en ik), afl. 4

in Neerlandistiek, 18 juli 2017

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Twitter
jan_stroop RT @ToonVen: @jan_stroop “Jij verwondert mij”. “Dat museum verwondert mij”. “Ik wordt door dat museum verwonderd”. “Ik verwonder”. Lijk…
1mreplyretweetfavorite
jan_stroop RT @marijkegenuit: @jan_stroop Ik ook niet (sorry, dat vroeg je niet). Ik ervaar het als raar en krom Nederlands, maar zit me intussen ook…
1mreplyretweetfavorite
Over Jan Stroop
Jan Stroop is gastonderzoeker aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is dialectoloog maar zijn belangstelling gaat ook uit naar ontwikkelingen van het gesproken Nederlands. Zo heeft hij in 1997 ’t Poldernederlands ontdekt, een nieuwe variant van het ABN, die nog steeds ’t meest gehoord wordt bij hoogopgeleide vrouwen.
Lees verder >>