Kunststof, 16 dec 2010, Radio 1

Interview door Petra Possel.

Gaat het ABN naar z’n ouwemoer? En hoe lang blijft ‘hun hebben’ nog foute taal? Deze en andere vragen over de ontwikkeling van het Nederlands beantwoordt Jan Stroop in zijn boek Hun hebben de taal verkwanseld.

http://programma.ntr.nl/424/kunststof/archief/detail/aflevering/11858757/Jan-Stroop—neerlandicus

 

Twitter
jan_stroop @Taalpost 't Dialect van Èrel (Herel, Heerle in West-Brabant) wordt ook gewoon genegeerd, hoor!!
11hreplyretweetfavorite
jan_stroop RT @fonolog: Ik liep toevallig vanavond langs deze bus toen er allerlei mensen uit kwamen rennen: "He has a gun!" https://t.co/S9Ob10MsBJ
Over Jan Stroop
Jan Stroop is gastonderzoeker aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is dialectoloog maar zijn belangstelling gaat ook uit naar ontwikkelingen van het gesproken Nederlands. Zo heeft hij in 1997 ’t Poldernederlands ontdekt, een nieuwe variant van het ABN, die nog steeds ’t meest gehoord wordt bij hoogopgeleide vrouwen.
Lees verder >>